Knep och knåp på Slöjdklubben!

Knep gubbe med hattDen här terminen var det många barn som anmälde sig till Slöjdklubben, så vi fick göra ett lite annorlunda upplägg. Jag började med en grupp som träffades vid 6 tillfällen och därefter körde vi en SlöjdklubbMini på bara tre gånger som en prova-på-omgång. Med båda grupperna gjorde vi knep och en tygpåse att ha knepet i.

Knep gubbe med hattKnepet  består av en gubbe i ståltråd som har en hatt på huvudet. Det gäller att få av hatten och sedan kunna sätt dit den igen.

Knep gubbe med hattVisst blev det läckra gubbar! Vi övade mycket på att få av och på hatten och vid sista tillfället bjöd vi in föräldrarna och testade hur kluriga de var. Mycket roligt! …tyckte i alla fall barnen…

Trästämplar på SlöjdklubbenSedan var det dags att tälja stämplar för att kunna trycka tyget till påsen där knepet skulle förvaras. Det var många nybörjare den här terminen och nästan ingen hade hållit i en kniv och tyckte att det var rätt läskigt i början, men de vande sig och hade svårt att lägga ifrån sig knivarna.

Tygtryck på SlöjdklubbenSedan var det bara att trycka valfritt mönster med sina egna och kompisarnas stämplar. Tyget är en gammal loppisduk. Därefter sydd de ihop sina påsar och sydde också fast den snodd de gjort allra första gången på Slöjdklubben. Tyvärr glömde jag ta kort på de färdiga påsarna. Det är mycket att tänka på… Skulle behöva en fotograf.

Annonser
Categories: Slöjdklubben | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: