Slöjdkorgen i ny skepnad!

SlöjdkorgenVi brukar inte göra om vår slöjdkorg varje termin men den här terminen lät vi bara uppstakarna vara kvar. Eftersom vi har fåglar som tema pratade vi om hur fåglar, och framför allt skator, bygger fantastiska bon bara med hjälp av pinnar. Vår korg ska den här terminen var som ett fågelbo.

SlöjdklubbskorgenSå här fin blev den! När de gick från klubben förra gången hade de i uppgift att samla fjädrar som vi kunde dekorera med och redan utanför dörren fanns det fullt med fjädrar. En tjej hade, tillsammans med sin mamma, gett sig ut på fjäderjakt idag först på kyrkogården och sedan fått tips av kyrkvaktmästaren om en bondgård där man kunde hitta fina fjädrar. Uppstakarna sågade vi av så att korgen/fågelboet inte blev så djupt. De var mycket nöjda och kom med många idéer om hur man skulle kunna tova ägg och lägga i boet och även någon stor fågel som kunde ligga där.

Broderad tändsticksaskTändstickorna tog slut förra gången, så vi kunde inte tända vår berättarlykta! Ve och fasa! Idag, kom jag på det och en gammal provbit om jag broderat (vit sytråd på grön vadmal), som hängt på anslagstavlan länge, fick dekorera den.

Annonser
Categories: Slöjdklubben | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: