Kurs i återbruk

ÅterbrukskursI höstas ordnade vi en kurs i återbruk och innan dess var det loppisar som gällde för att hitta allt material som behövdes.

Ljuslampett med virkad dukEn populär sak man kunde göra var den här typen av ljuslampett. Små vackra virkade dukar kan man hitta för 5-10 kr på loppisar och som bakgrund till ett ljus tycker jag att det blir riktigt vackert. Bakom stjärnan i mitten har jag lagt in en bit kaviartub och vänt den guldiga insidan utåt. Kaviartuber och andra tuber är roliga att jobba med eftersom de är så mjuk att man lätt kan sy i dem med vanlig nål. Ljuskoppen är ett litet likörglas som är fastsatt i träplankan med en tjockare ståltråd.

Ljuslampett med virkad dukEn annan variant på ljuslampett är den här med ett vanligt ljus. Ljushållaren är gjord av ståltråd och för att det inte ska bli så brandfarligt och rinna stearin är det en gammal bakform under ljuset. Själva blomman är en del av en liten duk och stjälk och blad är broderade.

Kakfat av tallrik och ljusstakeDet som nästan blev mest populärt på kursen var olika former av kakfat. Här är det en ljusstake i porslin som är hoplimmad med en vacker gammal tallrik. Man får tänka lite på hur man lägger upp på fatet eftersom foten inte är så värst stor. Många gjorde våningsfat som blev riktigt fina. Karlssons klister funkade bra att använda för att få ihop de olika delarna.

Klädd konservburkDen här kursen låg strax före jul, så lite julinspirerat blev det också. En konservburk klädd med en hemvävd handduk och hjärta av madval och en knapp blev en fin kruka. Jag gjorde tre stycken som jag sedan hade hyacinter i i köksfönstret till jul.

Ljuslykta av läskburkBland barnen blev den här ljuslyktan av läskburkar mycket populär. Beskrivningen till den här hittade vi här: http://www.365slojd.se/?s=ljuslykta+av+l%C3%A4skburk

Pimpad tändsticksaskDekorera tändsticksaskar kunde man också göra. Här är det vadmal och kaviartub.

Annonser
Categories: Kurser & inspiration | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: