Prova-på tovning!

Tovade ormarFörra helgen hade Hemslöjden en ”pysseldag” där både barn och vuxna fick testa på att spinna ull och att tova. Det kom ca 50 personer, mest barn, under fyra timmar. Det var fullt ös hela tiden och väldigt roligt med entusiastiska barn. Ormarna, med en ståltråd inuti så att man kan forma dem som man vill, var mycket populära.

Tovade nyckelringarTovade bollar går att göra mycket med. Tipset att göra små figurer av dem genom att skära ett jack i bollen så att det öppnas ett gap, hittade jag på www.365slojd.se. Här gjorde vi dem till nyckelringar.

Uppskurna tovade bollarMan kan också skära upp dem till blommor och bara ha dem som de är.

Tovad badmintonbollDen tovade badmintonbollen var också populär. Även den hittade jag på www.365slojd.se. Grabbarna här hemma hade riktigt rolig när de testade hur pass fjädrarna satt fast. Man kan använda handen som ”racket” och skjuta bollen mellan sig eller använda något annat att skjuta med. Jag gjorde ett hål i bollen med en syl och limmade sedan fast några fjädrar med en klick trälim i hålet.

Tovade spindlarEn lite plattare boll med trådar som ben blir en spindel som man kan hänga upp i ett fönster eller i taket.

Tovade halsbandMan kunde också tova smycken. Antingen tovar man kulor och trär upp dem på en ståltråd eller tovar man en lång korv i olika lager som man sedan skär upp i bitar.

Annonser
Categories: Tovat | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: