Ny spinnrock!

Ny spinnrockFör ett tag sedan hittade jag den här spinnrocken på en loppis för 125 kronor. Det fattades en skinnbit som håller spinnvingen och ”pinnen” som förbinder trampan med hjulet. Den var väldigt smutsig och lite blek i färgen, men nu har jag äntligen fått tid att renovera den. Jag hade med den på det senaste spinncaféet för att få lite tips och råd om hur jag skulle göra. En ny ”pinne” hittade jag på samma loppis och nu har jag tvättat och linoljat spinnrocken, så att den blev rätt fin.

Detalj på spinnrock

Hjulet hålls på plats med dessa vackra skruvknoppar. Även själva gängan är i trä! Den här spinnrocken är betydligt mindre och nättare än den andra jag har, så den här blir perfekt att ta med på spinncafé o dyl.

Detalj på spinnrock

Jag fick sätta dit en ny läderbit som håller upp spinnvingen, eftersom den gamla gått av. Makens gamla livrem av tjockt och stadigt skinn gick bra att använda. Nästa vecka blir det linspinningskurs i Dädesjö och då ska jag använda den här spinnrocken har jag tänkt.

Lintovbräda

En lintovbräda köpte jag av Gunnel på spinncaféet för ett tag sedan och den har jag också fixat till. Det fattades några piggar som jag har täljt till och så har jag rengjort den och linoljat den, så nu är det bara att sätta igång och testa lintovet!

Annonser
Categories: Spinning | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: