Utbudsdag – Skapande skola

Sydda fåglar - Skapande skolaFörra veckan var det utbudsdag för Skapande skola i Växjö kommun och jag var där med Hemslöjden för att visa upp våra projekt. Ett av projekten är ett arbete med slöjdade fåglar och skrivning där man jobbar med olika genrer där fåglarna är utgångspunkten.

Sydda fåglar - Skapande skolaDe personliga fåglarna är sydda av Hanne-Mannes klass och de fick mycket uppmärksamhet av både barn och vuxna. Vi har också ett projekt där eleverna får jobba i sameinspirerade material som horn, ben och skinn och det verkade också populärt.

Skinnarbete - Skapande skolaEleverna som kom till utbudsdagen fick göra sig ett armband i skinn och det blev väldigt populärt bland både små och stora barn. Stämplarna som man kunde använda för att dekorera sitt armband hade jag gjort av en gammal bits-sats (där finns många vackra stjärnbitsar!). Jag sågade till några grenar i ca 5 cm:s längder, borrade hål och stoppade i ett bits, så gick det lättare att använda dem.

Skinnarmband - Skapande skolaMånga nöjda ”armbandstillverkare” blev det under dagen. Nu får vi se vad skolorna bestämmer sig för att köpa in. Själv ska jag skriva klart idéhäfte/lärarhandledning till fågelprojektet.

Annonser
Categories: Skapande skola | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: