Första Slöjdklubbsträffen!

Ullkardning på SlöjdklubbenI kväll satte Slöjdklubben igång och temat för terminen är ULL! Det blev en del prat om ull och får och sedan började vi karda. Det behövdes en del armstyrka och det tog ganska lång tid och vi pratade om hur många maskiner vi har nuförtiden som gör mycket arbete åt oss, som man förr var tvungen att göra själv.

Spinna på spinnkrok på SlöjdklubbenDärefter var det dags att tälja spinnkrokar och för några barn var det första gången de täljde. Sedan kunde vi börja spinna. För att underlätta något använde vi förgarn i små nystan och de spann ihop två olika färger. På så sätt var det lättare att se om det var lagom med snurr på garnet innan de snurrade upp det på pinnen.

Spinna på spinnkrok på SlöjdklubbenDet var inte helt lätt och även om det bara är en pinne med ”krok” är det ändå lite teknik i att förstå att man ibland snurrar garnet för att få snurr på det så det inte går av, och ibland ska man snurra upp det på själva pinnen för att det är klart. Efter ett tag var alla igång och fullt koncentrerade och de visade stolt upp det de gjort för föräldrarna innan de gick hem.

 

 

 

Annonser
Categories: Slöjdklubben | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: