Påskpyssel på Slöjdklubben!

Slöjdklubben - täljd hönaTemat på Slöjdklubben har den här terminen varit djur och de har gjort fantastiskt fina djur av ståltrådsskelett som sedan klätts med ”muskler” och ”skinn” av toktvättade tröjor. Min vana trogen glömde jag att fotografera alla fina djur när vi hade avslutning… Vi hann också med lite påskpyssel och då var det dags att ta fram knivarna och tälja.

Slöjdklubben - täljd hönaMan börjar med en pinne som är ca 2,5 cm i diameter och täljer den spetsig i ena änden. Toppen ska bli själva kammen, så den kan man gärna göra lite platt som på bilden.

Slöjdklubben - täljd hönaSåga av den täljda hönan. Borra ett hål för näbben med ett 3 mm:s borr en bit under kammen. Borra också ett hål för stjärtfjädern baktill på hönan med ett 2 mm:s borr.

Slöjdklubben - täljd hönaTälj en näbb av en tunnare pinne eller klyvd grövre pinne. Man kan också använda en spetsig blompinne.

Slöjdklubben - täljd hönaMåla hela kroppen gul. Måla därefter kammen, d.v.s. den översta toppen av kroppen röd. Måla även näbben röd. Tryck i näbben, använd eventuellt lite trälim. Klipp eventuellt av en fjäder, så att den blir lagom lång och doppa änden i lite lim och stick ner i hålet du borrat. Använd en spetsig nål eller blompinne och doppa den i svart färg och tryck ögonen. Nu är den lilla hönan klar! Glad påsk!

 

 

 

 

 

 

Annonser
Categories: Slöjdklubben, Täljning | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: