Bildäcken rullar!

Armband av bilgummislangI höst ska vi göra ett projekt med återbruk på en högstadieskola och ett utav materialen vi ska använda är gummit i gamla bildäcksinneslangar. Var på regummeringsföretaget och fick en massa slangar i olika storlek som jag lekte med en hel dag! Mycket kul och jag fick hela tiden nya idéer så det ska bli kul att se hur ungdomarna svarar på detta! Här blev det ett armband med en skinnremsa som jag trädde upp i hål och gjorde en knut på.

Armband av bilgummislangArmbandets knäpps med en ”knapp” och knapphål utav skinnremsan.

Kruka av bilgummiEn liten kruka blev det också. Köpte en ny håltång och den gick varm för att jag skulle kunna sy ihop. Gjorde langettstygn runt bottenplattan och sydde sedan langettstygn runt nederkanten samtidigt som jag sydde fast botten. Går också att göra i två moment, alltså langettstygn på både botten och själva krukan och sedan sy ihop dem.

Ljussstakar av bilslangsgummiMin syster och mamma hade sett ljusstakar av gummi där man bara trätt en ljuskopp genom själva gummit. Blir förvånansvärt stabilt! Gjorde även några andra saker, men de är inte riktigt klara än. Bilder kommer!

 

 

 

 

Annonser
Categories: Återbruk | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: