Tovad sittdyna med traktorspår!

IMG_3664
En mycket motorintresserad kille fyllde nyligen år och eftersom han även är intresserad av friluftsliv och skulle få en del saker till det gjorde jag en sittdyna, mest på skoj. Jag hittade en rolig matta när jag googlade efter bilder på traktorspår och tänkte att jag kanske kunde tova något liknande.

IMG_3658
Jag började med att tova ett stycke så att det precis höll ihop och sedan klippte jag ut traktorspåren.

IMG_3659
Det var lite klurigt att klippa i ullen när den var så löst tovad, men det gick. Sedan tovade jag ett lika stort stycke till, la det med spåren ovanpå och tovade ihop dem. Under valkningen försvann spåren mer och mer och skulle jag göra om det skulle jag göra stycket med spåren minst dubbelt så tjockt för att mönstret skulle framträda tydligare.

IMG_3663
När dynan var klar färgade jag den gräsgrön och innan den torkat försökte jag pressa ner spåren för att göra dem tydligare.

IMG_3661
För att kunna rulla ihop dynan klippte jag ut en rem från en bilgummislang. Hittade en snygg bit med lite text på som jag tyckte passade bra. Hoppas sittdynan ska värma skönt på fjällturer och andra utflykter!

Annonser
Categories: Färgning, Sittdynor, Tovat | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Tovad sittdyna med traktorspår!

  1. Fin present! Gillar idén med passande mönster till mottagaren. Jag köpte senaste Hemslöjdstidningen och Filtmakeriet hade en stor annons, så jag kollade in deras nålfilt. En matta? Kram

  2. Hej
    Startar en ny återbruksutmaning. Välkommen att vara med om du vill och har lust. Behvöer inte vara med varje vecka om man inte vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: