Uppifrån-och-ner-kofta!

  
För ganska länge sedan köpte jag Dödergöks beskrivning på hur man stickar en tröja uppifrån och ner utifrån sina egna mått och garn. Det här är en riktigt bra guide som tar upp alla delar av tröjstickningen och förklarar både hur och varför. Det tig ett tag innan jag vågade testa, men när jag kom på stukat hade det här jeansfärgade garnet var det bara att sätta igång!

  
Garnet köpte min syster och började sticka en tröja till sig i. Den blev aldrig klar och jag fick garnet. Jag stickade fram och bakstycke till en kofta i garnet, men var inte alls nöjd med mönstret. Stickade en väst, som inte heller blev bra, så koftstickningen började med att jag repade och tvättade garn. Det är ju nästan ett nöje i sig och kändes lite som en lättnad att äntligen bli av med projekt jag inte gillat. Garnet tycker jag mycket om, både färgen och kvaliteten som är en blandning av bomull och lin.

  
Det blev en ganska figurnära och kort kofta med intagningar både i ryggen och sidorna. 

  
Eftersom allt stickas på en gång och inte varje del för sig, kan man prova hela tiden och ha koll på hur det utvecklar sig. 

  
Även om kanten inte är steekad (uppklippt), sydde jag på band på framkanten. Dels tycker jag att det blev väldigt fint och ser mer arbetat ut, men det blev också lite mer stadga åt kanten. 

  
Av garnet som blev över stickade jag en liten flättröja åt syrrans lilla 3-åring. Samma princip, alltså uppifrån och ner. Det bästa med det här sättet att sticka är nästan att man slipper sy ihop något efteråt! Det kommer definitivt bli fler koftor efter den här grundbeskrivningen!

Categories: Gott & blandat | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: