Mönsterstickade vantar!

 

Sonen bad mig sticka ett par mönsterstickade vantar (!!!). Ett sådant tillfälle får man ju inte missa! Började med att färga det grå garnet och sedan började jag rita mönster. 

 Att sticka provlapp är bra, men ganska tråkigt, så det hoppade jag över och det första försöket (till höger) blev därefter – hade nog mer passat Hagrid. Mönstret tyckte jag dock blev fint, men rapporten var så lång att det var svårt att få en passande storlek. Det nya mönstret blev lite enklare, men ändå i samma stil. 

 

Är väldigt nöjd med att jag lyckades få ihop ett vantmönster och tumkilsökning och allt, även om det inte var så komplicerat mönster. Är sugen på att testa att göra fler vantar med flerfärgsmönster. Får se vad det blir. Sonen är i alla fall nöjd och varm om händerna! 
  

Annonser
Categories: Gott & blandat | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Mönsterstickade vantar!

  1. Så fina detaljer! Roligt att du färgade garnet först. Spunnit också? Förstår att du gillade Hagrid-mönstret. Mössa med det?

    • kullerbyttatextil.wordpress.com

      Tack! I gen spinning den här gången! Ville snabbt komma igång med stickningen, så då fick det bli färdigt garn. Mössa var ju en bra idée för det mönstret!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: