Färgningsexperiment!

  
Varenda gång jag färgar är det ett experiment 😉 Vissa saker börjar jag lära mig, men det mesta är test för första gången som t ex det här nystanet. Min mamma repade upp en gammal vit tröja och undrade om jag inte kunde färga så att hon kunde sticka strumpor till välgörande ändamål. Kul att få testa när man inte behöver vara rädd att förstöra dyrt garn. Detta ska vara ett självrandande garn. Jag provstickade och mätte garnet och kom fram till att jag skulle göra en härva på 10,5 m! Förhoppningsvis ska det bli ca 4 v marin, 2 v vitt, 4 v grönblått och 2 v vitt. Vi får se om jag har räknat rätt! 

  

 Nästa hekto gjorde jag en vanlig härva av och knöt om hårt med mattrasor på fem ställen. Förhoppningsvis blir det en prickig effekt, men kanske kommer de vita prickarna lite väl tätt. Ska bli kul att se hur det blir uppstickat!
  
Det sista hektot färgade jag i ugnen i en större aluminiumform. Jag hällde bara över färgen på några olika ställen och sedan fick det blanda sig självt när det värmdes. Lite som ett blåmärke/åderbråck 😉 tyckte min mamma, men jag tyckte det blev rätt härliga färger. Det finns några hekton kvar att testa på, men först vill jag se hur de här härvorna blir som stickade strumpor. Kul har det varit i alla fall!

Annonser
Categories: Gott & blandat | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Färgningsexperiment!

  1. Spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: